علامه سيد محمد على حسینی لبنانى در کنفرانس جهانی سازمان ملل در مورد طرحهای مصون سازی جوانان امنیت فکری در مقابله با اندیشه های افراطگری و تروریسم بالاترین اولویت را دارد
دبیر کل شورای اسلامی عربی آقای سید محمد علی حسینی لبنانى در کنفرانس جهانی سازمان ملل در ژنو تحت عنوان: "طرحهای مصون سازی جوانان در قبال اندیشه های افراطیگری و راههای فعال سازی آنها" که زیر نظر اتحادیۀ جهان اسلام برگزار شده بود، شرکت کرد.
آقای حسینی ضمن ارائۀ یک طرح کاری، سلسله دیدارهایی را با شرکت کنندگان از چندین کشور عربی و اسلامی و خارجی انجام داد که در آنها مسائل جوانان و امور مربوط به دو جهان عربی و اسلامی مورد بحث و گفتگو قرار گرفتند.
حسینی برای شرکت کنندگان در کنفرانس تأکید کرد که اسلام برای مجبور کردن مردم یا تبلیغ نفرت و سختگیری و تندروی نیامده، بلکه از آنها پرهیز داده و آنها را طرد و نفی کرده و با آنها جنگیده است، زیرا این کارها نقض اصول و پایه ها و ارزشهای اسلام مانند محبت، بردباری، میانه روی و اعتدال هستند.
وی با توجه به چالشهای خطرناک پدیدۀ افراطگری بر جامعه های اروپایی با قطع نظر از منابع مذهبی و فکری آنها، بر اهمیت همه جانبۀ موضوع مورد بحث کنفرانس تأکید ورزید و ضرورت بحث و بررسی برای یافتن راههایی جدید جهت فعال کردن طرحهای مصون سازی جوانان در قبال افراطگری و تروریسم را خاطر نشان ساخت و در بیان علت آن گفت: جوانان از آنجا که زمینۀ ذهنی مساعدی برای این افکار تندروانه دارند و این افکار به راحتی ذهن آنها را تحت تأثیر قرار می دهد، بیشتر هدف قرار می گیرند.
حسینی گفت: به علت گسترش و رشد وحشتناک اندیشۀ افراطگری که منجر به عملیاتی تروریستی با گرفتن جان بیگناهان شد، در سالهای اخیر دیدیم که این امر وضع امنیتی بسیار دهشتناکی را به وجود آورده است، بطوریکه این پدیده یک حالت ترس و هراس را نزد همه به وجود آورده و کشورها و سازمانها و نهادهای بین المللی به علت تهدیدات ناشی از این پدیده علیه امنیت و ثبات کشورها و جوامع، ناقوس خطر را به صدا در آورده اند.
آقای حسینی تأکید کرد که اندیشۀ افراطگری یک پدیدۀ مربوط به بیماری مانند ویروس می باشد، ولی پیشگیری و مصونیت بخشی از آن با یافتن واکسن فکری ضد آن از طریق شناخت منابع آن و تضعیف و از بین بردن آن امکان پذیر است.
حسینی افزود: پدیدۀ افراطگری تصادفی به وجود نیامده، بلکه نتیجۀ فقدان یا نبود یا ضعف گفتمان میانه روانه و معتدل می باشد بطوریکه جای آن را تبلیغات افراطگرایانه و تندروانه توسط انجمنها و سازمانهای مشکوک، بویژه از طریق شبکه های ارتباط جمعی، برای مسموم کردن اذهان جوانان گرفته است.
آقای سید محمد علی حسینی لبنانى تأکید کرد که مقابله با نفوذ پلید اندیشۀ افراطگری بسیار امکان پذیر است و این امر در مرحلۀ کنونی از طریق تثبیت و تحکیم مفهوم امنیت فکری و بسیج همۀ امکانات و دانشهای لازم برای آن، از بالاترین اولویت برخوردار است.
وی گفت: باید روی بهره گیری از فضای مجازی و سایتهای ارتباط جمعی در روند مقابله با اندیشۀ افراطگری متمرکز شد، زیرا فضای مجازی در حال حاضر سریع ترین راه برای مقابله با این پدیده می باشد. همچنین ما به اختصاص دادن حسابها و سایتهایی انترنتی روزانه و مداوم برای شناساندن اسلام مبتنی بر میانه روی و اعتدال و تحکیم صلح و تثبیت ارزشهای محبت و بردباری و بیان مواضع اسلام در قبال مسائل زمان و پاسخ به پرسشهای جوانان و شرح و توضیح همۀ افکار پیچیده، به زبان گفتگو و منطق و با شیوه های علمی و گشایش برای فهم و شناخت افکار و اندیشه ها جهت رسیدن به ساحل امنیت و نجات نیازمندیم.