علامه سيد محمد على حسینی از بروکسل از آنجا که ادیان به میهندوستی فرامی خوانند جوامع مسلمان باید قوانین را محترم شمرده و هر یک خالصانه به میهنی که در آن زندگی می کنند خدمت کنن
دبیر کل شورای اسلامی عربی لبنان علامه دکتر سید محمد علی حسینی لبنانى گفت که میهن (محل سکونت و زندگی) در ادیان از اهمیت زیادی برخوردار است. وی ضرورت خدمت به میهن و علاقه مندی به امنیت و ثبات میهن و تلاش برای پیشرفت آن و پاسداری آن را مورد تأکید قرار داد. وی خاطر نشان ساخت اشتباه رایجی است که برخی فکر می کنند ادیان به میهن کم بها می دهند و اهمیت چندانی به آن قائل نیستند، در حالیکه واقعیت غیر از این است.
سيد محمد على حسینی لبنانى در سخنرانی خود در بروکسل تأکید کرد: جوامع مسلمانی که در اروپا و کشورهای غربی زندگی می کنند باید خالصانه به کشورهایی که در آنها زندگی می کنند خدمت کنند، زیرا اسلام با ارجگذاری به موضوع میهن ما را به این امر فرا می خواند، چرا که عشق و دلبستگی به میهن و دوست داشتن آن واجب است. وی گفت که هر کس با این مفاهیم بازی کند شرعا و قانونا مرتکب خیانت شده است.
حسینی در مورد میهندوستی، پیامبر اکرم را مثال زد که نمونه و الگویی با شکوه از میهندوستی و علاقه و دلبستگی به میهن ارائه داده آنجا که موقع هجرتش از مکۀ مکرمه به مدینۀ منوره بر بلندیهای مشرف بر میهنش مکه ایستاد و با اسف و اندوه به آن نگاه کرد و گفت: «سوگند به خدا تو دوست داشتنی ترین شهرها نزد خدا و خودم هستی و اگر اهل تو مرا از تو بیرون نمی کردند من بیرون نمی رفتم»، یا آنجا که گفت: «خدایا دوستی و عشق مدینه را همانند دوستی و عشقمان به مکه و بلکه بیشتر از آن را در دلمان بنشان». اینجا است که می بینیم پیامبر اکرم نمونۀ دیگری از میزان ریشه داری میهندوستی و عشق به میهن در ذات بشر بود.
حسینی در پایان سخنانش علما و اندیشمندان در اروپا را به ضرورت مسئولیت پذیری در رهنمود دادن به مهاجرین و آگاه کردن آنان و تشویقشان به دوست داشتن محل سکونت خودشان و دلبستگی به آن فراخواند زیرا مهاجرین به عنوان شهروندان وظایف و حقوقی دارند که بایستی به آنها پایبند باشند.